20091215

'00s / #7 / 'La Roux' - La Roux (2009)



To Quicksand το άκουσα πρώτη φορά όταν το έπαιξε ο Τάσος στη λήξη του Comicdom και έπαθα πλάκα. Το επόμενο πρωί πέταγα για Παρίσι- το κατέβασα το ίδιο βράδυ και κατά τη διάρκεια του διημέρου που ακολούθησε δεν άκουσα άλλο κομμάτι.

~-~-~

Μετά άρχισα να ακούω ένα-ένα όσα άλλα έβγαιναν. Το In for the Kill- κομματάρα. Το Bulletproof- μόνο σε remix αρχικά, αλλά το έπος δεν κρυβόταν.

~-~-~

Το άλμπουμ διέρρευσε ολόκληρο λίγες ώρες πριν το θάνατο του Michael Jackson. Μέσα σε μια δίνη συναισθημάτων, το iPod μου έπαιζε επί μέρες (βδομάδες μάλλον, ίσως και μήνες) σαν τρελό ανάμεσα σε παλιές επιτυχίες του Jacko και σε ολόκληρο το άλμπουμ των La Roux. Οτιδήποτε άλλο θα είχε σβήσει, αλλά αυτές οι εναρκτήριες εξάρες με In for the Kill - Tigerlily - Quicksand - Bulletproof - Colorless Colour - Cover My Eyes, απλά δεν είχαν όμοιο στη φετινή δισκογραφία.
Τι κομματάρα το Tigerlily. Απίστευτο, απλά απίστευτο.

~-~-~

Αν η εικοσάδα αργούσε ένα χρόνο, αυτό το άλμπουμ δεν παίζει να έμενε εκτός πεντάδας.

~-~-~

And in the crush of the dark
I'll be your light in the mist
I can see you burning with desire for a kiss
Psychobabble all upon your lips


.

1 σχόλιο:

Konstantinos είπε...

Προσυπογράφω τα διθυραμβικά σχόλια κι επαναλαμβάνω κι εγώ με τη σειρά μου ότι τα πρώτα 6 κομμάτια του άλμπουμ είναι εκπληκτικά.

Album of the year, for me και σ'ευχαριστώ που πριν κάτι μήνες με προέτρεψες να το ακούσω παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς μου!