20081219

#2 / '808s & Heartbreak' - Kanye West


Θα το θυμόμαστε σαν μια παρενθετική oddity στη δισκογραφία του μεγάλου Kanye West, διαφορετικό από οτιδήποτε έχει κάνει ή πρόκειται ποτέ να κάνει. Το auto-tune κάνει το άλμπουμ non-starter για πολλούς, αλλά στην πραγματικότητα ενισχύει την αίσθηση του συναισθηματικού κενού που περιγράφεται στο άλμπουμ. Το οποίο άλμπουμ έχει χαρακτηριστεί την ίδια στιγμή ως το καλύτερο της χρονιάς αλλά και ως απόλυτο σκουπίδι. Συμφωνώντας απόλυτα με το χαρακτηρισμό που έδωσε το ΤΙΜΕ (φανταστείτε ένα blues άλμπουμ χωρίς την blues μουσική), εγώ το θεωρώ απλά ως το αριστούργημα της καριέρας του.

(Για όλους τους υπόλοιπους, φαντάζομαι δε θα αργήσει να επιστρέψει στις γνωστές του φιλοσοφικές αναζητήσεις περί gold diggers και γαμάτων cribs. :P)

Kanye West - Amazing (ft. Young Jeezy)

Kanye West - Love Lockdown

.

4 σχόλια:

pan pan είπε...

EEEEEEETSI

ps:tha synexisw na diafwnw vevaia me to autotune, kai tha synexisw na lew pws an eixe vocoders tha htan xilies fores pio kavlwtiko.

kata ta alla gamw :j

Konstantinos είπε...

Το άλμπουμ είναι όντως --& παραδόξως-- αρκετά καλό. Το κατέβασα με αφορμή και τη σχετική κουβέντα που είχαμε.

Το βασικό είναι ότι πρέπει ο ακροατής να το ακούσει ολόκληρο για να μπει στο σωστό context, ειδάλλως θα χάσει αρκετά. (Respect που ο τύπος δε μάσησε να βγάλει τέτοιο δίσκο.)

That said, "Αmazing" (μέχρι το σημείο που εμφανίζεται ο απαράδεκτος Jeezy!) και "Heartless" είναι μάλλον τα καλύτερα μου.

dark tyler είπε...

tha synexisw na diafwnw vevaia me to autotune

Ε, εντάξει, πιθανότατα ο άνθρωπος δε μπορεί καν να τραγουδήσει, οπότε συνδύασε έτσι το τερπνόν μετά του ωφελίμου!

Το βασικό είναι ότι πρέπει ο ακροατής να το ακούσει ολόκληρο για να μπει στο σωστό context

Πραγματικά! Ένας από τους λόγους που το απόλαυσα όσο το απόλαυσα είναι οτι το ένιωσα ως ΑΛΜΠΟΥΜ. Είναι σα να ανήκει σε ένα ξεχωριστό, δικό του, παράλληλο μουσικό σύμπαν.

pan pan είπε...

re kai me vocoders de xreiazetai na ksereis na tragoydiseis, to pitch to dinei oti paizeis sto synth. gi ayto exw lyssaksei, ti nomizes?