20101216

#5 / 'American Slang' - The Gaslight Anthem


Ήμουν αρκετά τυχερός να τους πρωτοακούσω λίγες μέρες πριν πάω στο φετινό Werchter- για την ακρίβεια λόγω αυτού τους έψαξα εξαρχής. Ήρθαν και προσγειώθηκαν ακριβώς στην ευρύτερη περιοχή που καλύπτουν στις μουσικές μου ανάγκες οι Hold Steady (που επίσης λατρεύω to death) και όπως συνέβη και με εκείνους, ήταν το live τους ένα μεσημεροαπόγευμα στην Πυραμίδα του Werchter που sealed the deal για μένα.

~-~

Ήταν η στιγμή που παιζόταν το Ολλανδία-Βραζιλία στο Μουντιάλ, και ο χώρος ήταν άδειος. Η πλημμύρα των Ολλανδών που γεμίζει κάθε χρόνο αυτό το φεστιβάλ ήταν στο Leuven και έβλεπε το ματς σε γιγαντοοθόνες, και στην Πυραμίδα ήμασταν τρεις, οι Gaslight Anthem και ένας κούκος. Έτσι, στο χαλαρό, ξάπλα, αραχτοί, με το iPhone ενός φίλου στο twitter για συνεχή updates του αγώνα, είδαμε τους Gaslight να παίζουν με τέλειο τρόπο και κέφι και μαγκιά, αυτό που στο μυαλό μου είναι το ροκ.

Τους λατρεύω. Το the (rotten) bone.

~-~

No other soul could love you
Like my rotten bones do
So I will wait on the edges in between
These New York streets
Where you and I would meet


__________________________
2009>
#5 / 'Merriweather Post Pavillion' - Animal Collective
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω το διχασμό, ούτε γιατί θεωρήθηκε πως όποιος το γουστάρει, το κάνει μόνο σε καθαρά ακαδημαϊκό επίπεδο. Τι ανοησίες. Τρία-τέσσερα κομμάτια από εδώ μέσα τα ακούω ακόμα, πάρα πολύ συχνά, με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ευχαρίστηση που ακούω pop hits.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

υποψιαζομαι οτι εχουμε την ιδια σχεδον εφταδα με διαφορετικη σειρα ρε;

dark tyler είπε...

ε, ξέρουμε τι λένε για τα μεγάλα μυαλά κτλ. αν και όπως υποπτεύεσαι δεν υπάρχει neil young στη δική μου 7άδα :p