20131219

#blogovision 2013 / 1

νούμερο ένα:
charli xcx - true romance



20 λόγοι για την charli xcx στην κορυφή της 20άδας

20, ήταν μια απίστευτη χρονιά για την ποπ μουσική, περίεργη ποπ, doom pop, dream pop, τσιχλόφουσκα ποπ, electro pop, για όλη την ποπ.

19, η καλύτερη ποπ απ'όλες μου έσκασε μια μέρα από το τελευταίο μέρος που θα περίμενα να μου έρθει, από ένα album stream στο pitchfork advance, for fuck's sake.


18, τα ονειροτριπαριστά visuals με έκαναν να νιώθω σα να κολυμπάω στον αέρα, και μου πήρε λίγη ώρα να αφοσιωθώ στον ήχο και να διαπιστώσω τι χαμός γίνεται. δεν είχα context, ούτε ιδέα ποια ήταν αυτή που τραγούδαγε, αν είχε βγάλει άλλο άλμπουμ, αν ήταν μπάντα, τίποτα.


17, το άλμπουμ ξεκινά με μια εισαγωγή που μοιάζει να ήρθε από ένα άλλο χώρο. 5 tracks αργότερα, αυτή η εισαγωγή κερδίζει το ολοδικό της κομμάτι.


16, μετά ήρθε το you (ha ha ha). χα. χα. χα. χαμός.


15, είναι ένα συμβατικό ποπ κομμάτι, αλλά το ακούς και δεν ακούγεται σα να είναι ένα συμβατικό *οτιδήποτε* κομμάτι. είναι μια διαρκής επίθεση που δε θες να τελειώσει.

14, είναι λες και δεν υπάρχει μουσική δεκαετία που να μην εκπροσωπείται εμφατικά σε αυτό το άλμπουμ, κάτι που ένα διαρκώς ενθουσιώδες, βαθύτατα συγχυσμένο άτομο όπως εγώ, δε θα μπορούσε να μην εκτιμήσει.


13, αγαπώ την ποπ περισσότερο από όλες τις άλλες μουσικές, αλλά δεν είναι απαραιτήτως φτιαγμένη για τρομερά άλμπουμ, ακόμα και τα αγαπημένα μου ποπ άλμπουμ έχουν μέσα κάτι τυχάρπαστα μέτρια κομμάτια που με οδηγούν στο skip ή στη σκέψη να βάλω κάτι άλλο. το true romance κυλάει με ένα τρόπο που συναντώ μόνο σε concept albums σαν των vampire weekend. ξεκινάω πάντα από το πρώτο κομμάτι (γιατί είναι κόμματος) και δεν το σταματάω ποτέ στην πορεία, το ακούω πάντα όλο. ούτε ένα misfire.

12, αγαπώ και το instagram της.

11, είναι φίλες με τη marina εκ των diamonds.


10, γράφουν και μουσική μαζί.



9, επίσης η charli έχει γράψει ένα από τα μεγαλύτερα hits της χρονιάς.


8, και δε την ένοιαζε καν να το κρατήσει για τον εαυτό της επειδή whatevs (τα δικά της κομμάτια είναι καλύτερα).

7, έβγαλε φανταστικό single από το επερχόμενο νέο της άλμπουμ ενώ ακόμα εγώ δε μπορώ να σταματήσω να ακούω το πρώτο.


6, και χόρεψε αργά και βασανιστικά το yeasayer remix του σε μια άδεια αποθήκη.




4, γράφω αυτό το ποστ βράδυ 16ης νοεμβρίου. ποτέ δεν είχα αποφασίσει #1 μου στην blogovision από τόσο νωρίς, αλλά εννοώ ποτέ. δεν ξέρω γιατί μου κλίκαρε αυτό τόσο πολύ. το αγαπητό μου λυσάρι, last.fm, δίνει αυτή τη στιγμή που γράφω (εκεί, δεξιά), πως το τελευταίο 6μηνο έχω σκρομπλάρει αυτό το άλμπουμ 1,293 φορές. μόνο των chvrches είναι (λίγο) πάνω από 1,000, τίποτα άλλο δεν πλησιάζει καν. δεν θυμάμαι καν πότε μου πρωτοέσκασε η ιδέα για αυτό το άλμπουμ ως #1 της χρονιάς, αλλά τη στιγμή που έγινε μου φάνηκε έξαφνα τόσο προφανές και φυσιολογικό. υπήρξαν 2-3 άλμπουμ φέτος που με ανατρίχιασαν πιο πολύ, υπήρξε ένα που είναι μάλλον ό,τι καλύτερο έχει βγει εδώ και χρόνια, αλλά δεν υπήρξε τίποτα και κανείς που να με ενθουσίασε περισσότερο επί μονίμου βάσεως από ό,τι η charli.

3, το xcx σημαίνει 'kiss charli kiss' και ήταν βασικά το username της από όταν ήταν μικρή και μιλούσε στο msn. πραγματικά, μην αλλάξεις ποτέ.


2, για χρόνια δυσκολεύομαι να πείσω συν-μουσικόφιλους πως λατρεύω κάθε πτυχή της ποπ εντελώς μη-ειρωνικά. πως ένα 'amazing' του popjustice με νοιάζει εξίσου με ένα best new music του pitchfork. όχι όμως μόνο όταν κάποια ντίβα τύπου beyonce γίνεται 'αποδεκτό' να αρέσει, αλλά πάντα. ναι, η ke$ha. ναι, οι take that. ναι, οι girls aloud. (duh, κυρίως αυτές.) το ωραιότερο πράγμα που συνέβη φέτος ήταν όταν η charli διασκεύασε backstreet boys σε ένα μικρό live σε ένα δισκάδικο και ήταν τόσο προφανές πως τους λατρεύει με απόλυτη ειλικρίνεια και ενθουσιασμό και δίχως την παραμικρή διάθεση ειρωνίας ή ντροπής, και την επόμενη μέρα έγραψαν για αυτό με την ίδια αίσθηση καθήκοντος τόσο το pitchfork όσο και το popjustice.


1, η charli xcx είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στην ποπ μουσική στα '10s και είναι εδώ για να μας σώσει όλους.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: