20131217

#blogovision 2013 / 3

νούμερο τρια:
arcade fire - reflektor



είμαστε σε ένα γλέντι γάμου και από τρία διαφορετικά άτομα σε τρία διαφορετικά social media μου έρχεται το ίδιο λινκ. "βγήκε το reflektor". με το κινητό κολλημένο στο αυτί, τρία άτομα ψάχνουμε να βρούμε ένα ερημικό στενάκι εκεί κοντά, για να ακούσουμε για πρώτη φορά το κομμάτι.

δεν με πολυένοιαζαν ποτέ όλες οι περιφερειακές φανφάρες. τα πρόμο, τα billboards, τα κρυπτικά σύμβολα, οι viral σαχλαμάρες, ο κώδικας ντυσίματος. (ή μάλλον όχι. ας είμαι ειλικρινής. με νοιάζουν όταν συνεισφέρουν στον ενθουσιασμό μου.) αυτό στο οποίο κατέληγε εδώ η όλη ιστορία ήταν στιγμές σαν αυτή που ακούγαμε για πρώτη φορά το καινούριο κομμάτι και φαινόταν από τα πρόσωπά μας πως ήμασταν άμεσα ενθουσιασμένοι.

όταν βγήκε το άλμπουμ πέρασα ένα σαββατοκύριακο πρακτικά έγκλειστος, ακούγοντάς το. δεν είναι το καλύτερό τους άλμπουμ (τι μπορεί να αγγίξει ποτέ το funeral;), αλλά είναι το ομορφότερο. και δεν έχω απαραιτήτως πρόβλημα με το να είναι κάτι βαρύ και πομπώδες (βλ. suburbs), αλλά το reflektor είναι μεγαλεπήβολο χωρίς να είναι ούτε βαρύ ούτε πομπώδες.

αλλά βασικά είναι πανέμορφο. και με έκανε να γράψω όσα λιγοστές μόνο φορές έχω γράψει για ένα μουσικό άλμπουμ.

***
τα ποστ για τα άλμπουμ #1 και #2 είναι γραμμένα και απείραχτα από τον νοέμβριο. επιτέλους.



2 σχόλια:

Pretty Visitor είπε...

πόσο συμφωνώ με το άρθρο, αλλά κυρίως για το funeral...

dark tyler είπε...

Δεδομένου του πόσο καλό είναι το Funeral έχουν καταφέρει με απίστευτα υψηλό βαθμό επιτυχίας να συνεχίσουν να βγάζουν δουλειές τόσο κοντά στην αξία εκείνου, αλλά ναι, δεν αγγίζεται. Έχει ας πούμε όλο το μεγαλείο του "Suburbs" αλλά είναι και ωμό κιόλας, με ένα τρόπο που κανέναν τρίτο ή τέταρτο άλμπουμ μεγάλης μπάντας δε θα μπορέσει ποτέ να είναι.